Wandel je fit !

Op ons kantoor doen wij aan wandelen. Simpel na de lunch of tijdens een congres even een blokje om. Wandelen is goed voor je. Goed voor de hersenen en goed voor je lijf. Hoe komt dat eigenlijk?

Vrije stroom van ideeën

Volgens wetenschappelijke onderzoekers laten we tijdens het wandelen ons ‘muurtje’ vallen. “Wandelen opent de vrije stroom van ideeën”, schrijven ze. “Ideeën die je voor je houdt in een vergaderzaal komen er opeens uit als je beweegt. En je kunt je tijdens de wandeling ook beter concentreren, omdat je minder afleiding hebt.”

Focus

Tijdens ons ommetje nemen onze hersenen extra zuurstof op, waarna wij weer meer inspiratie krijgen en ons beter kunnen focussen. Zorg ook dat je hier goed gebruik van maakt. Het is een ideale kans om je meeting extra succesvol te maken, veranderingen door te voeren op kantoor maar ook om na de lunch fris aan een nieuw project te beginnen of snel de offerte af te ronden.

Onze tips

  • Zet een paar wandelschoenen op kantoor (op je hakken is het toch wat lastig),
  • Zorg voor paraplu’s tijdens een meeting of congres, neem zelf een regenjas mee, zodat niemand met natte kleding blijft zitten. Ook tijdens een regenachtige dag kun je immers inspiratie opdoen!
  • Parkeer je auto wat verder weg van het hotel of vergaderlocatie dan nodig en leg het laatste stukje te voet af. Dan begin je de dag met een lach!