Hoe vaker je bijeenkomsten organiseert of hier als spreker aanwezig bent, des te lastiger is het om weer met iets te komen wat de deelnemers fris houdt. Een relatief theoretische ‘standaard’ meeting kan op den duur ook vervallen in hetzelfde patroon waardoor je minder gefocust raakt. Maar hoe houdt je je deelnemers dan toch fris en gefocust?

Zit niet stil

Begin de sessie met een Hakka of toch die ochtendgymnastiek (?!), dan is iedereen gelijk wakker! Beweging laat de hersenen ook werken, nieuwe verbindingen worden ontwikkeld en oude worden onderhouden. Zo heeft men in de bovenkamer gelijk meer ruimte. De meeting kan beginnen.

Ready? Go!

Start de meeting daadwerkelijk op de aangegeven tijd, zo wordt men niet afgeleid of verveeld door het wachten. Een goede voorbereiding en het juiste equipment is essentieel voor een goede meeting. Vaak doe ik een extra check om zeker te zijn dat de voorbereiding goed is.

Tijdsbesef

Niet alleen de start van de meeting is van belang, houd je horloge in de gaten. Iedereen heeft wel eens een presentatie bijgewoond waarbij je afgeleid raakte. Maak presentaties dus niet té lang of langer dan nodig is. Spanningsbogen zijn niet eindeloos. Houd daarnaast ook de pauzetijden in de gaten, hier kijken mensen naar uit. Er staat immers een lekkere lunch voor jullie klaar.

Verras je publiek

Gebeurd er iets onverwachts of iets nieuws, dan kan je er zeker van zijn dat mensen kijken en luisteren om uit te vinden wat het is. Technologie is erg goed te gebruiken om bijvoorbeeld een altijd gelijke maandelijkse meeting verrassend te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een levendige Presi presentatie waarbij je springt van de ene naar de andere slide. Of een interactieve app die je gebruikt voor een quiz om de zaal meer te betrekken. Wil je écht verrassen, neem dan een hologram projectie van te voren op, speel deze aan het begin van de meeting af en verschijn daarna zelf op het podium!

Frisse lucht

Zuurstof doet iedereen goed, zowel de spreker als de deelnemers. Verwerk dit in je meeting door je pauze eens buiten te houden, desnoods met een tent en heaters bij slecht weer. Een wandeling triggert je brein en geest en stimuleert creativiteit door de verse zuurstof in je lichaam. Have a ‘walk to talk’ en zie tot welke mooie ideeën je hiermee komt.