Volledige naam: Vinanda Paap
Werkzaam bij: Novotel Amsterdam Schiphol Airport
Functie: Senior Corporate Relations MICE
Levensmotto: One small positive thought in the morning can change your whole day.

Novotel Amsterdam Schiphol ligt dichtbij Schiphol. Wat voor invloed heeft dit op het hotel?

Door de ligging nabij Schiphol komen bij ons op de werkdagen meer zakelijke gasten. Ons hotel ligt naast station Hoofddorp en is daardoor uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Haarlem, Den Haag en Amsterdam waardoor gasten die de stad willen bezoeken ons ook steeds meer weten te vinden. De combinatie van goede bereikbaarheid en de relatief lagere kamerprijzen maakt ons hotel tevens erg interessant voor meerdaagse congressen.

De lobby en het restaurant van het hotel zijn groen en rustgevend ingericht, waar is dit op geïnspireerd?

Novotel Amsterdam Schiphol Airport is gelegen in Park 20|20, een business park dat de nadruk legt op het combineren van duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak. Centraal staat hierbij het menselijk welzijn. Het business park heeft veel water en veel groen en dat hebben wij teruggebracht in ons restaurant en de lobby. Het restaurant heeft een groot atrium met glazen dak waardoor het daglicht binnenkomt en er staat een echte boom in het midden. De rust die de lobby en het restaurant uitstralen zorgt voor een warme en transparante sfeer.

Waar leent dit hotel zich het beste voor kijkende naar een bijeenkomst?

Ons hotel is ideaal voor meerdaagse congressen. Met onze 17 vergaderzalen en een totaal oppervlakte van 1300 m2 kunnen wij grote congressen faciliteren. Maar juist ook de wat kleinere meetings zijn bij ons aan het juiste adres. Ondanks het hoge aantal zakelijke gasten zijn er ook vergaderfaciliteiten informeler van sfeer. Dit komt door het gebruik van huiselijke elementen zoals een keuken met een lange tafel, krukken en comfortabele fauteuils. Onze grootste zaal met een oppervlak van ruim 400m2 leent zicht uitstekend voor galadiners, bruiloften, partijen en zelfs presentaties van nieuwe kleding collecties of beauty producten.

Als zakelijke gast ben je veel onderweg, welke faciliteiten hebben jullie om deze gast zich extra thuis te laten voelen?

Onze lobby en restaurant zijn zo ingericht dat het eigenlijk een grote huiskamer is met een aangrenzende woonkeuken waar de gasten mee kunnen kijken hoe de koks het eten bereiden. In de lobby hebben wij een play lounge met een spel computer, een groot tafelvoetbal en zijn er genoeg plekken om je lekker terug te trekken met een goed boek, televisie te kijken of een drankje te doen aan onze bar.

Ook zijn wij het eerste hotel in Nederland die de Handy heeft geïntroduceerd. De Handy is een gratis smartphone die de gasten kunnen gebruiken tijdens het verblijf. Gasten kunnen ermee bellen, internetten, ze kunnen informatie vinden over de omgeving en door de handige knoppen kan er contact worden opgenomen met de verschillende afdelingen van het hotel.

Wat weten wij nog niet van Novotel Amsterdam Schiphol?

Naast dat het hotel zo duurzaam mogelijk is hebben wij nog twee focussen, ‘Dutch Touch’ en ‘Well Being’. Als Dutch Touch hebben wij een samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam, waardoor al de kunst die je in ons hotel tegen komt replica’s zijn van Nederlandse kunstwerken uit het museum. Daarnaast werken wij met zo veel mogelijk lokale Nederlandse leveranciers voor onze producten.

Voor Well Being gaat het naast onze gasten ook om ons personeel. Vanuit het hotel worden er sport uren georganiseerd zoals kickboksen, yoga en bootcamps. Gasten en medewerkers kunnen hier op inschrijven en voor een gereduceerd tarief deelnemen aan deze lessen. Ook serveren wij altijd gezonde opties op onze menukaarten en buffetten, waarbij ook onze personeelskantine gezonde opties promoot.

Novotel Amsterdam Schiphol zaal

Novotel Amsterdam Schiphol private dining

Novotel Amsterdam Schiphol lobby