Met nog 94 dagen tot kerst en 101 dagen tot het nieuwe jaar, breekt de tijd weer aan voor het organiseren van de eindejaar meetings. Of we het nu over een kerstborrel, oudejaarsfeest of nieuwjaarsborrel hebben: het is niet alleen heel gezellig, maar ook heel belangrijk en nuttig.

Terugblikken en vooruitkijken

Dit is een voor de hand liggende, maar is er een beter moment of een betere manier om met het gehele bedrijf de tijd te nemen om even stil te staan? Een vergadering of bijeenkomst heeft vaak een formele sfeer. Op een feest of borrel daarentegen kan iedereen lekker los zijn en dus ook met een frisse blik kijken naar de behaalde resultaten van het afgelopen jaar én de plannen voor het komende jaar.

Het is wel de kunst om dit geen veel te lang, saai verhaal te maken. Laat bijvoorbeeld een motiverend spreker of een cabaretier aan de slag gaan met de informatie die je wilt delen en ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Dit is ook de uitgelezen gelegenheid om mensen in het zonnetje te zetten voor hun inzet of resultaten van het afgelopen jaar.

Goed voor teamgeest en saamhorigheid

De feestdagen staan vaak in het teken van tijd doorbrengen met de mensen waar je om geeft. Met veel collega’s breng je waarschijnlijk meer tijd door dan met een aantal familieleden of vrienden. Dus waarom niet de feestdagen ook samen vieren? Dit is een perfect moment om de teamgeest en het saamhorigheidsgevoel te stimuleren. ‘Teambuilding needs maintenance’ en de decembermaand waarin de meeste mensen in een opperbeste stemming zijn is hiervoor een perfect moment.

Collega’s ontmoeten

Een groot personeelsbestand? Grote kans dat niet iedereen elkaar kent. Hoe voorkom je dat de bekende groepjes bij elkaar staan? Een leuk idee is om te werken met naamkaartjes in diverse kleuren per afdeling. Gemakkelijk als je aan de bar staat met iemand die je nog niet kent. “Je werkt bij Marketing? Dan moeten wij elkaar weleens gebeld hebben!”.

Door middel van een aantal activiteiten kun je de interactie ook stimuleren. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld, denk aan opdrachten als “Vraag aan 5 mensen van verschillende kleuren wat hun wens voor kerst is” of vraag naar de altijd interessante goede voornemens voor het volgende jaar.

Besluiten nemen en nieuwe ideeën opdoen

Hoe vaak komt het voor dat bijna al het personeel samen is? Waarschijnlijk niet vaak. Heb je een issue waar een besluit over genomen moet worden of iets waarvoor creatieve ideeën nodig zijn? Reserveer een plekje met een bus waar iedereen (desgewenst anoniem) zijn mening of idee kan inleveren. Zo denkt het personeel van alle afdelingen mee en krijg je vaak verfrissende ideeën. Er is vast een stagiair binnen het bedrijf die het als een uitdaging ziet om al deze briefjes zo snel mogelijk overzichtelijk te krijgen.

Budget opmaken

Dit lijkt misschien een vreemde in het rijtje, maar wij krijgen regelmatig aanvragen van bedrijven die nog wat over hebben in het budget. Om te voorkomen dat ze het volgende jaar minder budget krijgen, worden er nog wel eens extra borrels en feestje georganiseerd in de laatste maand van het jaar.

Zo maak je er echt een succes van..

Wil je dit jaar écht indruk maken en iets organiseren waar jouw collega’s niet over uitgesproken raken? We hoeven je niet uit te leggen dat lekker eten, genoeg drankjes en aankleding de basis vormen. Met een indrukwekkende locatie (ook voor een klein budget!), spetterend entertainment en een origineel thema maak je er echt iets bijzonders van. Wij zitten boordevol originele ideeën en denken graag met je mee. Zonder dat we de organisatie van je overnemen, want die is juist zo leuk.

Benieuwd naar onze ideeën? Mail Henrike voor een spetterende afsluiting van het jaar, of een inspirerend begin van het nieuwe jaar!

emailbutton_zpsa132587e