Met de gezonde goede voornemens nog in gedachten is dit het ideale moment om te kijken naar de hotels in Nederland waar je écht gezond kunt eten. Van ontbijt tot lunch en diner. In welke hotels vinden we superfoods, biologische producten of kan de vegetariër uit meer kiezen dan een geitenkaassalade? Dit is onze persoonlijke top 10!

Conscious Hotels Amsterdam

Welk van de drie hotels je ook kiest, je weet dat je goed zit. In deze eco hotels streven ze ernaar zo groen en duurzaam mogelijk te zijn. Het 100% organic ontbijtbuffet bevat veel vegetarische en gezonde keuzes, met bijvoorbeeld heerlijk zoete Fairtrade ananassen, verschillende soorten yoghurt, granola, speltvlokken, noten en zaden en ga zo maar door. In The Tire Station zal in februari 2017 Restaurant MOER openen: een groen restaurant waar groentes in de spotlight staan.

Fort Resort Beemster

Achter de historische muren vind je een heerlijke spa & wellness, prachtige hotelkamers en twee restaurants. Restaurant Poterne staat los van de wellness en hier kun je genieten van langoustine met krokante bloemkool, gele biet en hazelnoot of de vangst van de dag met groentes uit het seizoen.

Andaz Hotel Amsterdam

Bluespoon Restaurant in het Andaz Hotel ziet er alleen al prachtig uit met de grote open keuken. Ze werken met lokale producten uit het seizoen en op de menukaart kun je bij veel gerechten lezen waar de ingrediënten van afkomstig zijn. Onze persoonlijke favoriet is de zondagse brunch die ze serveren. Het is een heerlijk uitgebreid buffet met vele salades, groentes, vis, vlees en ga zo maar door.

 

Hotel V Fizeaustraat Amsterdam

The Lobby is een unieke plek waar hotelbar, restaurant, café en evenementen samenkomen. Deze culinaire lobby serveert tijdens het ontbijt zeker zes eiergerechten, verschillende soorten yoghurt (zelfs geitenyoghurt), vers fruit en bananenbrood. Tijdens de lunch en het diner kun je genieten van spannende gerechten als een courgette salade met hummus van flageoletbonen of cepes met cavalo nero, knolselderij en kwartelei.

Badhotel Domburg

In restaurant Zee&Land komen de smaken van zee en land samen. Ze werken met seizoensgebonden producten uit de streek en maken duurzame keuzes met respect voor mens en dier. En dat proef je! Je kunt genieten van biologisch dynamische kaas, eerlijke vis, biologische groentes en puur natuurlijk sap. Ze hebben ook nog eens een heerlijke spa en het strand om de hoek.

INK Hotel Amsterdam

The Pressroom is het restaurant van het INK Hotel, waar je je in een hippe woonkamer waant. Hier kun je gewoon jouw vertrouwde havermout ontbijt bestellen en lunchen met een quinoa salade of zalm met avocado. Iedere dinsdag staat er een nieuwe verse juice op het menu. Iets minder gezond maar wel erg lekker: de cocktail van het huis die gemaakt wordt met een soort vulpen en inkt.

Conservatorium Hotel Amsterdam

In het Conservatorium Hotel Amsterdam begrijpen ze hoe belangrijk goed eten is. Van raw gerechten, heerlijke groente combinaties en organische bruine rijst. Alle ingrediënten zijn super vers en van goede kwaliteit. Ze bieden veel gezonde keuzes en originele gerechten.Tegen Amsterdamse prijzen weliswaar, maar dat zijn de gerechten van chef Schilo Van Coevorden 100% waard.

Restaurant Hotel Conscious

Conscious Hotels

Restaurant Hotel Bilderberg

Bilderberg Chateau Holtmühle

Restaurant Hotel The Lobby

Hotel V

 

 

 

 

 

 

Bilderberg Château Holtmühle

Bij velen is Het Bilderberg Ontbijt al een begrip, met het lekkerste brood en vele verse ingrediënten. Bij Bilderberg Château Holtmühle doen ze er nog een schepje bovenop en krijg je als je geluk hebt zelfs een gezonde amuse (bij het ontbijt!). In Restaurant Die Alde Heerlickheijt werken ze alleen met de eerlijkste producten en verse ingrediënten van het Limburgse land (en uit eigen tuin).

Sir Albert Hotel Amsterdam

Een etentje bij Izakaya in het Sir Albert is altijd een goed idee! De traditionele Japanse open Robata grill vormt het hart van IZAKAYA. Hier maken de chefs de lekkerste gerechten met veel verse vis en bijzonder smaakvolle groentegerechten. Het ontbijt is met zorg samengesteld met de beste ingrediënten en heel veel gezonde lekkere dingen. Hier weten ze hoe je een eitje perfect bereidt.

Slot Loevestein

Slapen op Slot Loevestein is een bijzondere ervaring. Je voelt de historie en je hebt een prachtig uitzicht op het kasteel. Gastheer Tim Schrijver en gastvrouw Renate Vos zorgen ervoor dat het je aan niks ontbreekt, inclusief een heerlijk ontbijt met biologische streekproducten. Een plek waar eten met liefde bereid wordt.