De mobiele telefoon is natuurlijk heel handig om mee te bellen, maar je kunt er zo veel meer mee op het werk! Hierbij onze top 6 van favoriete apps om effectief te werken op kantoor.

Braintoss

Je staat bij de koffiemachine of maakt een wandeling tijdens de lunch en er schiet je opeens een goed idee te binnen. Je zegt tegen jezelf dat je dit écht niet moet vergeten, maar eenmaal achter jouw computer ga je door met de orde van de dag en ben je het idee eigenlijk al weer vergeten. Herkenbaar? Dan is Braintoss de oplossing! Deze slimme app zorgt ervoor dat al jouw gedachten zo in jouw mailbox terecht komen. Spreek, maak een foto of typ in de app wat je wilt onthouden en je krijgt meteen een mail in jouw inbox.

Evernote

Takenlijsten voor projecten, notities van bijeenkomsten, to do lijsten, noem het maar op. Je kunt eigenlijk alles opslaan en bijhouden in Evernote. Geen stapels met geeltjes meer op het bureau, maar bundel alle notities in één overzicht in het digitale notitieblok Evernote. Je kunt alles delen met collega’s en een alarm toevoegen aan een notitie of to do lijst als herinnering. Extra handig: je kunt Evernote op de computer en telefoon gebruiken, zodat je altijd en overal toegang hebt.

iAnnotate

De perfecte manier om tijd en papier te besparen. Je kunt alle documenten openen en eenvoudig van commentaar voorzien door tekst te markeren, notities te maken of zelfs feedback in te spreken. Vanuit de app deel je het document daarna eenvoudig met collega’s.

If this then that

Dit is mogelijk onze favoriet! De mogelijkheden zijn eindeloos, maar het komt er op neer dat je ‘regels’ in kunt stellen. Bijvoorbeeld: zet mijn telefoon op stil als ik het kantoor binnenloop, stuur mij een mail als ik een gemiste oproep heb op mijn telefoon, plaats een bericht op Twitter als ik een bericht op Facebook plaats en ga zo maar door! Je kunt zelfs automatisch een berichtje naar je partner laten sturen als je weg gaat van kantoor naar huis. Dan staat het eten altijd klaar als je thuiskomt 😉

Mention

In de gaten houden wat er wordt gezegd op social media over jouw bedrijf? Je kunt elk uur de social media pagina’s langsgaan, maar dit is niet echt efficiënt en er ligt veel afleiding op de loer. Daarom zijn wij fan van Mention! Hier kun je instellen dat je een mail ontvangt, iedere keer als iemand iets over jouw bedrijf of op een pagina van het bedrijf zegt. Zo ben je altijd op de hoogte!

Acceleread

Zeer welkom als je veel mails, artikelen of offertes moet lezen. Deze app helpt je namelijk met het snel en effectief leren lezen. De eerste keer wordt jouw beginsituatie gemeten en daarna kun je meteen aan de slag met verschillende oefeningen. Ze beloven in 10 dagen al merkbare vooruitgang.