Thee is hip! Dit drankje heeft erg veel smaken, bereidingen en zelfs rituelen. Toch kom je nog vaak op kantoren en tijdens meetings die saaie standaard theezakjes tegen, terwijl de koffiedrinker keus heeft uit espresso, cappuccino, latte macchiato, mokka en ga zo maar door. Daarom hierbij wat inspiratie op het gebied van thee trends, zodat je je kunt uitleven op kantoor en tijdens de volgende meeting!

Theesommelier

Je leest het goed, hij bestaat echt: de theesommelier. Hij kan alles vertellen over thee én bij welke gerechten de thee het beste tot zijn recht komt. De verschillende smaken in gerechten kunnen versterkt worden door de juiste combinaties te maken.

Thee cocktails

Met en zonder alcohol! Thee bevat veel tannines, die perfect mengen met de zuren in de alcoholhoudende dranken. Door deze combinatie krijg je een heerlijke zachte smaak. Ook kun je thee eerlijk mengen in smoothies met groente en fruit of kruiden.

Losse thee

Er zit een groot verschil tussen losse thee en de thee in theezakjes. Het verschil in kwaliteit komt doordat losse thee meestal met de hand geplukt is en meer smaak heeft. Losse thee oogt luxer en als je de thee iets langer laat trekken komen er veel aroma’s vrij.

Originele smaken

Thee wordt een echte beleving wanneer je kunt kiezen uit verschillende originele smaken! Helemaal hip is Matcha thee, een groen poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Ook zie je steeds meer superfoods in thee terugkomen. Met een theemenu erbij met een uitleg erbij welke thee welke invloed heeft op je humeur, is de thee beleving compleet.

Verhaal achter de thee

Het verhaal achter de thee wordt steeds meer belangrijker. Waar komt het product vandaan en wie heeft het gemaakt? Communitea speelt hier geweldig op in, met een persoonlijk verhaal uit Sri Lanka. Mensen uit dit land maken de verpakkingen door middel van tekeningen en objecten persoonlijk en iedere smaak heeft een eigen boodschap voor de theedrinker.

Kortom, genoeg mogelijkheden voor een unieke thee ervaring! Vraag bij een volgende meeting of evenement eens aan de locatie wat zijn kunnen doen op het gebied van thee.

 

Wij zijn gek op thee…

Renée’s favoriete thee moment: Meteen in de ochtend op kantoor,
heerlijk om de dag te beginnen!

Nicky‘s favoriete thee: Jasmijn thee voor een ontspannen zen-momentje en rooibos met citrusvruchten als het nét even te koud is.

Henrike’s favoriete thee-uitspraak: You can never get a cup of tea large enough or a book long enough to suit me.

Telissa’s favoriete thee: Sterrenmunt, omdat dit mij doet denken aan koud weer, gezellig thuis voor de openhaard met familie.


Lynn
s favoriete thee- uitspraak: Tea keeps me going until it’s acceptable to drink wine!