Volledige naam: William van den BergGenerator Amsterdam William
Werkzaam bij: Generator Amsterdam
Functie: Business Development Manager
Levensmotto: Geniet van alles wat je doet

Het jaar is net begonnen, dus heb je goede voornemens voor 2017? Voor jezelf en voor Generator Amsterdam?

Persoonlijke goede voornemens: meer sporten (hardlopen, bootcamp) en een super vader zijn voor ons kleine mannetje, die afgelopen augustus is geboren. Verder natuurlijk blijven genieten van al het moois dat op mijn pad komt. Voor Generator: De resultaten van ons openingsjaar overtreffen en er met het team voor blijven zorgen dat onze gasten een top tijd beleven bij Generator Amsterdam.

Generator is in Nederland nog niet heel bekend, toch bestaan jullie al een tijd in Europa. Vertel.

De eerste Generator is in 1995 geopend in Londen. Momenteel zijn er 12 Generator hostels. De afgelopen jaren is het erg snel gegaan met de ontwikkelingen. Zo hebben wij het afgelopen jaar 3 hostels geopend (Amsterdam, Stockholm en Rome) en staan er voor dit jaar nog 2 nieuwe openingen op de kalender (Madrid, Miami Beach).

Momenteel zitten wij in de meeste inspirerende Europese steden (London, Berlijn (2), Hamburg, Dublin, Copenhagen, Stockholm, Amsterdam, Parijs, Barcelona, Rome en Venetië). Het doel is om binnen 5 jaar te verdubbelen in aantal hostels. Generator is een hostelketen waarbij design de leidraad is en alles draait om social experience en betaalbare luxe.

Je hebt zelf jarenlang voor een hotel gewerkt. Wat zijn de verschillen die je merkt tussen een hotel en een hostel?

Een groot verschil is dat je bedden verkoopt in plaats van kamers. Natuurlijk kun je bij ons ook privé kamers boeken, maar je kunt ook losse bedden boeken waarbij het een leuke en aangename verrassing kan zijn wie je nu weer ontmoet. Natuurlijk geeft het ook een interessante extra uitdaging voor onze revenue manager, reserveringsteam en receptieteam om te puzzelen met beschikbaarheid en gastenindeling per kamer.

De sfeer en dynamiek is ook totaal anders. Binnen het hostel hebben wij zakelijke gasten, maar het grootste deel is toch de toerist die voor een goede tijd naar Amsterdam komt. De gemiddelde leeftijd van onze gasten ligt ook iets lager.

Bij een hostel zullen veel mensen denken aan jonge backpackers, maar hostels worden steeds hipper en gezelliger. Wat merk jij hiervan?

Binnen Generator is 80% van de gasten tussen de 18-35 jaar. Al kom ik geregeld gasten tegen van mijn ouders leeftijd of ouder. Iedereen die geïnteresseerd is in ons creatieve concept is natuurlijk welkom. Aangezien Generator Amsterdam ook een groot aantal privé kamers heeft ligt de gemiddelde leeftijd bij ons hostel iets hoger dan andere Generator hostels.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van onze bars en café door locals. Aangezien wij tevens een buurtfunctie hebben en ook gericht zijn op de Amsterdammer.

Wat is er bij jullie te doen naast overnachten?

Binnen Generator hebben wij een fulltime Event Coördinator in dienst. Zijn taak is het om continue buzzing events te organiseren, zodat onze gasten eigenlijk bijna geen reden hebben om ons pand te verlaten. Wekelijks hebben wij een leuke programmering met DJs, open mic, karaoke, comedy nights, movie nights en nog veel meer. Daarnaast hebben wij tevens in onze nachtbar Oosterbar iedere vrijdag en zaterdag een verrassende programmering. Naast deze evenementen kun je ook gewoon lekker bij ons koffie drinken of een hapje eten in ons café Nescio, cocktails drinken in de Auditorium bar of de dansvloer onveilig maken in de Oosterbar. Verder hebben wij verschillende ruimtes om te chillen, een privé borrel of feestje te geven of te vergaderen.

Kun je ook terecht bij Generator  Amsterdam voor een privé bijeenkomst of meeting?

Zeker, bij Generator Amsterdam hebben wij tal van inspirerende ruimtes om een vergadering, workshop, feest, bedrijfspresentatie, borrel of wat dan ook te organiseren van 2-500 personen.

Wat is jouw eigen onvergetelijke ervaring in een hostel?

Zelf heb ik een wereldreis van 7 maanden gemaakt in 2009 waar ik veelal in hostels heb overnacht. Wat mij toch het meest is bijgebleven is de dynamiek en het sociale aspect. Aan mijn ontmoetingen in hostels heb ik tal van vriendschappen overgehouden.