Volledige naam: Sofie Bent
Werkzaam bij: PPHE Hotel Group
Functie: Regional Director of Sales
Levensmotto: ‘Dromen, durven, doen.’

Klopt het dat het Park Plaza Victoria Hotel een rol speelt in de film Publieke Werken?

Publieke Werken is een Nederlandse drama film uit 2015. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom over de constructie van het Victoria Hotel in Amsterdam. Het Victoria Hotel behoort tot Park Plaza Hotels, genaamd Park Plaza Victoria Amsterdam.

Park Plaza Victoria Amsterdam en art’otel zijn naast elkaar gelegen, hoe kun je het beste van deze twee werelden met elkaar combineren?

Park Plaza Victoria Amsterdam en art’otel amsterdam zijn direct naast elkaar gelegen op een top locatie midden in het hart van Amsterdam. Gezamenlijk hebben we meer dan 400 hotelkamers te bieden aan onze gasten. Door dit grote aanbod aan kamers in verschillende categorieën hebben wij voor iedere gast de perfecte kamer. Ben je met een groep, breng dan de dag door met een meeting in het Park Plaza Victoria Amsterdam en sluit deze af in art’otel amsterdam met een cocktail bij 5&33 Bar, gevolgd door een diner in 5&33 Gallery.

Welk kunstwerk in het art’otel spreekt jou het meest aan?

De vruchtbaarheidslamp, omdat dit eigenzinnige stuk bij art’otel amsterdam past. Het symboliseert het begin van het leven: voortplanting en plezier. Tegelijkertijd is het werk echter machteloos omdat het figuur buiten proportioneel groot is, met als gevolg dat hij niet meer in staat is de daad uit te voeren en volledig door zijn lusten wordt geleid. Het past bij art’otel als kunstwerk als onderdeel van de circle of life line van atelier van Lieshout, en daar mag dit onderdeel niet ontbreken!

Zijn er nog nieuwe, spannende plannen voor de toekomst?

We richten onze aandacht op het openen van nieuwe hotels in top bestemmingen. Zo komen er twee nieuwe art’otels aan in Londen, die naar verwachting in 2019 nog eens 500 kamers in Londen zullen toevoegen.

Kan je iets over de PPHE Hotel Group vertellen dat wij nog niet weten?

Art’otel London Battersea Power Station staat gepland om in 2019 te openen, in een gebouw dat is ontworpen door Foster + Partners rond het historische Battersea Power Station. Het luxe lifestylehotel met 160 luxe slaapkamers biedt een panoramisch uitzicht op de prachtige Roof Garden, ontworpen door het New York High Line-team, James Corner Field Operations.