Volledige naam: Milo Smits
Werkzaam bij: Corendon Hotels & Resorts
Functie: Area Manager

Corendon Hotels & Resorts is onderdeel van de Corendon Group en sinds 2014 actief. De snelgroeiende hotelketen heeft momenteel twee hotels in Amsterdam: Corendon Vitality Hotel Amsterdam en The College Hotel Amsterdam. In 2016 heeft Corendon Hotels & Resorts een nieuw label aan haar portfolio toegevoegd: Marble Hotels & Resorts. Twee luxe all-inclusive Marble Resorts zijn geopend in Andalusië en op Ibiza. Daarnaast zal in de eerste helft van 2018 het gloednieuwe Corendon Village Hotel bij Schiphol Airport geopend worden met meer dan 600 kamers.

Waar houd jij je het liefst mee bezig binnen bij Corendon?

Het bouwen van teams. Het mooiste compliment is wanneer iemand uit mijn (oude) team het ver schopt. Ik blijf ook altijd in contact met mijn oude team leden, want je werkt niet alleen voor het bedrijf, maar juist ook voor het team. Zorg voor elkaar en we komen allen verder.

Welke veranderingen vinden er op dit moment plaats in The College Hotel?

The College Hotel krijgt een andere look & feel. Hierbij wordt de food & beverage afdeling omgezet naar een hoogstaand Italiaans keuken concept. Daarnaast zijn we dit jaar als pilot hotel gestart met het nieuwe opleidingstraject van het ROC Amsterdam. Hierbij komen de leerlingen 3 dagen in de week leren tijdens het werken en 2 dagen gaan ze naar school. Hierdoor zorgen wij ervoor dat de leerlingen vanaf dag één al meekrijgen hoe het in de werkelijkheid gaat. De doelstelling is dat we het niveau hierdoor hoger kunnen krijgen.

Wat is er mogelijk voor meetings in combinatie met een activiteit in het Vitality hotel?

Eén van de USP’s van het Vitality hotel is dat we een echte Boeing 737 cockpit met vliegsimulator hebben. Hoe bijzonder is het om na een meeting af te sluiten met een uur echt vliegen? Onder begeleiding van instructeurs kan er op elke plek in de wereld gestart en geland worden.

Kan je iets vertellen over de nieuwe plannen van Corendon in Nederland?

In Badhoevedorp naast de A4 en de A9 zijn we nu bezig met een nieuw hotel dat meer dan 600 kamers gaat krijgen. In één van de gebouwen komt ook een foodcourt, bioscoop, wellness, en nog veel meer. Het wordt een stad op zichzelf.

Wat is de meest bijzondere aanvraag die je ooit hebt gehad?

We hadden een aanvraag van een Engelsman die zijn vrouw ten huwelijk ging vragen. Op zich niet heel speciaal en het gebruikelijke werd natuurlijk gevraagd: rozen blaadjes, champagne, aardbeien met chocola en natuurlijk een portret van the Queen Mom herself. Dit moest er echt bij, anders zou het nooit lukken vertelde meneer.

College Hotel Amsterdam College Hotel Corendon Hotel AmsterdamKamer College Hotel