Volledige naam: Michaël ten Brink
Werkzaam bij: Room Mate
Functie: Regional Sales Manager
Levensmotto: It’s better to have something to remember than anything to regret.

Jullie hotels zijn toch vernoemd naar dames, waarom Amsterdam naar Aitana en naar wie wordt het nieuwe hotel in Rotterdam vernoemt?

Niet alle hotels zijn vernoemd naar dames, we hebben ook heren in de familie! Aitana is de naam van de dochter van onze eigenaar en oprichter Enrique (Kike) Sarasola. Omdat wij als motto hebben dat we je bij een vriend (mate) in een vreemde stad op bezoek komt moet je ook een naam hebben en een karakter. Aitana is een dromer, een klein beetje ironisch en vastbesloten. Bruno is meer een avonturier, energiek en observeert graag. De karaktereigenschappen van de dames en heren komen ook terug in de hotels.

Vertel iets over jullie nieuwste locatie in Rotterdam!

We hebben het oude Pakhuismeesteren omgebouwd tot hotel met 217 kamers, 9 vergaderzalen, een event ruimte van 400m2, een patio en een rooftop terras. Verder komt er een markthal van ruim 2000m2 op de begane grond in het pand. Het pakhuis dateert uit 1818 en is lang in gebruik geweest door de VOC als Pakhuismeesteren van de thee. Na de komst van de petroleum naar Rotterdam in 1862 is het pakhuis meer gebruikt voor opslag hiervan en andere aardolieproducten. Er zijn veel originele details bewaard gebleven waaronder de oude deuren, de teksten op de muren en de plafonds. De sfeer van de kamers en openbare ruimtes kan je omschrijven als kleurrijk, gedurfd en avontuurlijk. Dit alles past bij Room Mate en bij het karakter van Bruno waar het hotel naar is genoemd.

Hebben jullie nog toekomst plannen met het Room Mate Aitana?

Jazeker, we gaan in het eerste kwartaal onze Gym ombouwen naar een vergaderruimte die creatief gebruikt kan worden. Niet alleen met meubilair maar ook met audio visuele apparatuur, we plaatsen een 75inch interactief touch screen. Verder gaan we daar een speciaal F&B concept op maken en hebben we een paar leuke gimmicks waaronder de ideeën bel. Mocht je daar brainstormen, dan kan je op een knop drukken waarna bellen en sirenes afgaan om zo aan te geven dat je een idee hebt. We gaan investeren in nieuwe schermen, 75 inch 4k UHD in de kleinere zalen en in Oscar komt een LED Videowall van 3.60 x 2 meter. Alle schermen zijn geschikt voor narrowcasting en via een app kan iedereen waar dan ook meekijken met de presentaties op de schermen. Daarnaast zijn we aan het kijken om onze kamers in het Room Mate Aitana nog verder aan te passen aan deze tijd (je mobiel als kamersleutel, meer persoonlijke signage) en op ons jaarlijkse Room Mate congres worden we uitgedaagd om onze gasten nog meer te servicen. Hier is ook onze WiMate ontstaan. Naast gratis wifi in het hotel bieden we ook city wide gratis wifi aan. Dit is bedacht door iemand van housekeeping. Dit jaar is het thema het Food & Beverage concept binnen Room Mate.

De lounge bar heeft vele mogelijkheden, vertel!

Naast het drinken van één onze 50 bieren of een cocktail is het een plek waar je heerlijk kan ontspannen. Uitkijkend over de jachthaven zittend in één van onze designbanken is het een plek waar je mensen vanuit de hele wereld ontmoet. Naast individueel bezoek is het ook mogelijk om de lounge bar te gebruiken voor walking dinners en borrels,  maar ook voor exposities en als presentatieruimte voor producten. Uiteraard is dit aan te vullen met een DJ en ander entertainment.

Het Room Mate Aitana is prachtig gelegen aan het IJ, vanaf welke plek in het hotel heb je het beste uitzicht?

Dat is een mooie vraag die je niet op 1 manier kan beantwoorden. Het uitzicht in het Room Mate Aitana is elke keer weer anders, net als het water en de lucht verandert je uitzicht ook. Op sommige dagen is het uitzicht op de stad het mooist maar persoonlijk vind ik het uitzicht het beste vanuit onze junior suites. Deze overzien het IJ en het uitzicht verandert mee met de tijd en de weersomstandigheden. Kijkend over het IJ zie je de horizon en de boten die daar varen. Als je de boten volgt die daar varen, kan je wegdromen bij de bestemmingen die ze gaan aandoen en waan je je in en buiten de stad. Maar naast het uitzicht is de binnenkant ook mooi. Uiteraard bedoel ik dan de kamers maar ook ons centrale trappenhuis is een architectonisch hoogstandje. Om nog maar te zwijgen over ons andere trappenhuis.