• Volledige naam: Marina Snijder
    • Werkzaam bij: The Hoxton Amsterdam
    • Functie: Meetings & Events Sales Executive
    • Levensmotto: “Als je de sprong niet waagt, kom je nooit verder”

Wij zijn helemaal fan van The Hoxton, maar veel mensen zullen jullie nog niet kennen dus vertel..

Wat leuk om te horen! The Hoxton komt overgevlogen uit de UK, waar we twee hotels hebben in Londen. Afgelopen 13 juli is nummer drie in de reeks geopend met een top locatie aan de Herengracht in hartje Amsterdam, direct achter de Dam, middenin de 9 straatjes. The Hoxton Amsterdam bestaat uit vijf aaneengeschakelde grachtenpanden welke allemaal dateren uit de 17e eeuw, waarvan één van de panden aan de Singel kant ook een oude burgemeesterswoning is. Daarnaast zijn hotel vier en vijf ook al bekend. In 2017 gaan we ook hotels openen in Parijs en New York. Heel spannend allemaal!

Wat maakt The Hoxton Amsterdam zo uniek?

Wanneer je binnen komt merk je het meteen, het is alsof je een grote woonkamer binnen stapt met de gezellige open haard in het midden. Wanneer je door loopt kom je langs de receptie die een beetje verdekt opgesteld ligt achter de pilaren, omdat we het bij The Hoxton belangrijk vinden dat het draait om de publieke ruimtes, zoals de bar en het restaurant. Het is de bedoeling dat je je thuis voelt en dat er een ongedwongen en relaxte sfeer hangt. Lotti’s Bar en Restaurant is zo’n plek waar je de hele dag kan rond hangen om te werken, koffie te drinken, te lunchen met klanten of op vrijdagmiddag een cocktail te drinken met je collega’s.

Daarnaast zul je wanneer je binnen loopt in een van onze hotels altijd merken dat je in The Hoxton bent, maar je zult ook altijd merken dat je in The Hoxton, Shoreditch bent, of in Amsterdam. Dit zie je terug in de details zoals in Amsterdam hebben we beschuitblikken van Vermeulen en ontbijtkoek dozen van Peijenburg die overal verspreid staan. Wanneer we dat zouden doen in Holborn, zou dat heel gek zijn. In The Hoxton, Holborn hebben ze bijvoorbeeld behang in de kamers met verhalen van Charles Dickens, die in Holborn woonde.

Kun je iets vertellen over de mogelijkheden voor meetings in het hotel?

We hebben in al onze hotels een heel innovatief meetings concept wat we ‘The Apartment’ noemen. In Amsterdam bestaat The Apartment uit 4 verschillende meeting ruimtes die allemaal genoemd zijn naar kamers die je terug vindt in een appartement, zoals de ‘Living Room’, de ‘Games Room’, de ‘Library’ en de ‘Study’. Alle kamers liggen gecentreerd rond de Kitchen en de Courtyard, onze Amsterdamse binnenplaats. In de winter hebben we een tent over de Courtyard zodat de gasten droog over kunnen naar de ruimtes, maar in de zomer halen we de tent er weer af en kun je meteen van het zonnetje genieten. Het leuke aan dit concept is dat je The Apartment ook exclusief kunt gebruiken voor plenaire sessies met breakouts of voor borrels en launch evenementen.

Jullie restaurant Lotti’s is inmiddels een echte hotspot in Amsterdam. Welk gerecht en welk drankje zou iedereen moeten komen proeven?

Oeh, dat is echt een moeilijke, er zijn zoveel lekkere dingen op de kaart. We hebben net een nieuwe kaart, dus ik heb nog niet alles geproefd, maar onze famous Mac & Cheese is een all time favorite van iedereen, dus die kan ik zeker aanraden. En daarnaast zijn de Truffle Fries ook echt mijn favoriet bij alles. Gewoon alles met Truffle Fries. Het lekkerste drankje staat op de cocktail kaart en is de Rhubarbian, een cocktail met vanille vodka, rabarber en citroensap. Ook echt een aanrader voor maar 10 euro!

Om af te sluiten met een lach, wat is de grootste blunder die je ooit begaan bent in jouw werk?

Mijn grootste blunder ooit in mijn werk? Haha, dat is er een die heel herkenbaar is voor iedereen die in een hotel werkt… Tijdens een rondleiding een kamer binnen lopen die net is ingecheckt. Als je daar dan staat met klanten en een goede indruk wilt maken.. So awkward!

 

 

Kitchen-Courtyard The Hoxton Amsterdam Living Room The Hoxton Amsterdam Roomy with a view The Hoxton Amsterdam