Volledige naam: Jasper Akkerman
Werkzaam bij: Hotel Arena Amsterdam
Functie: Sales Manager
Levensmotto: ‘Kan niet, bestaat niet!’

Wat maakt Hotel Arena bijzonder?

Hotel Arena is een unieke plek in Amsterdam. De combinatie van de oude historische gedeeltes aangevuld met de nieuwe moderne stijl zorgt ervoor dat ieder type gast zich fijn voelt bij ons. Er is veel persoonlijke aandacht besteed aan het hotel en het nieuwe zalencomplex. We hebben er bewust voor gekozen niet mee te gaan met het strakke tapijtje in de vergaderzaal of te werken met standaard indelingen van onze hotelkamers. Juist omdat wij Hotel Arena zijn doen we het net iets anders dan anders!

Daarnaast is onze ligging erg bijzonder. Ondanks dat wij een hotel zijn in het centrum van Amsterdam voelt dat absoluut niet zo. Juist doordat het Oosterpark inmiddels onze voortuin is geworden hebben wij een gigantische groene omgeving erbij gekregen.

Jullie zijn onlangs gerenoveerd en het ziet er prachtig uit, vertel!

Klopt! Een mega project waar we ruim 2 jaar mee bezig zijn geweest. Letterlijk het hele hotel is verbouwd en eigenlijk is alleen nog de naam Hotel Arena intact gebleven. Ruim 3 jaar geleden liep onze eigenaar Paul Hermanides in het hotel en voelde dat de ziel een beetje verdwenen was uit Hotel Arena. Destijds waren wij een van de populairste uitgaansgelegenheden van Amsterdam en was dat onze ´core´ business. Hij besloot het roer drastisch om te gooien en heeft een plan gemaakt om Hotel Arena zijn ziel terug te geven.

Met deze ingrijpende verbouwing hebben wij o.a. een nieuw restaurant, nieuwe hotelvleugel, nieuw zalencomplex, nieuwe lobby en nieuwe business suites gerealiseerd! Het laatste project waar wij nu nog mee bezig zijn is het ontwikkelen van een bibliotheek, deze opent vermoedelijk in de 1e week van september!

De kapel is één van de meest unieke evenementenlocaties in Amsterdam, wat voor soort evenement kan je hier het beste organiseren?

De kapel is zeker uniek! Dit is de plek waar vroeger de clubavonden werden gehouden. Door de aanpassingen aan de kapel (herstellen glas in lood, ramen inbrengen, zaal was zwart, nu geheel wit) is dit een ideale zaal voor plenaire bijeenkomsten in iedere opstelling. Onze maximale capaciteit is 200 personen theater maar voor feestavonden en walking diners kunnen we in de nieuwe setting groeien tot 500 personen. Daarnaast is het zelfs zo dat we de kapel kunnen koppelen met de nieuwe aangrenzende foyer en Studio 1, in die setting halen we 1100 personen! Ook beurzen en congressen zijn ideaal voor de Kapel. Juist door de exclusieve en unieke uitstraling creëer je hier direct het ‘wauw’ effect bij binnenkomst.

Op welke plek in het hotel heb je het beste uitzicht?

Doordat we de ingang hebben gedraaid vanaf de straatkant naar het Oosterpark hebben we nu het Oosterpark als voortuin gekregen. Ik durf dus met zekerheid te zeggen dat de terrassen voor ons restaurant en het nieuwe zalencomplex het mooiste uitzicht bieden. Juist doordat de gemeente Amsterdam een onwijs mooie vijver heeft gecreëerd en we een mooie tuin hebben aangelegd, heb je na 5 minuten al niet meer het idee dat je in de binnenstad van Amsterdam verblijft (en toch sta je binnen 8 minuten midden op de Dam).

Café-Restaurant PARK serveert de mooiste gerechten in een hippe setting, welk gerecht moet men zeker eens komen proeven?

De nieuwe kaart die ontwikkeld is door onze nieuwe chef-kok Peter Scholte is werkelijk top! Het nieuwe shared dining concept is een publiekstrekker. Ik ben zelf een groot fan van de langoustines en de lam. Juist doordat de gerechtjes gedeeld worden kan je alle gerechten proeven en ga je met een voldaan gevoel van tafel. Van de lunchkaart zijn ook de tartines met pittige avocado en de kataifi gamba’s heerlijk!