Volledige naam: Astrid Salas
Werkzaam bij: De L’Europe Amsterdam
Functie: Director of Sales & Marketing
Levensmotto: Elke dag is een geschenk!

Hoe kan je Hotel De L’Europe het beste omschrijven?

De L’Europe opende haar deuren in 1896 in één van de meest karakteristieke gebouwen in het hart van Amsterdam. Direct gelegen aan de Amstel beschikt De L’Europe over 111 kamers en suites waar elegantie en uitzonderlijke gastvrijheid samenkomen. Verwacht een combinatie van klassiek en modern, persoonlijke service en een intieme sfeer waar gasten zich thuis voelen. Omringd door een rijke collectie replica’s van de Nederlandse Meesters en de unieke samenwerking met het gerenommeerde Rijksmuseum is De L’Europe synoniem aan de rijke Nederlandse geschiedenis.

Jullie hebben verschillende mogelijkheden qua restaurant, promenade, brasserie en bar. Waar kan je bij jullie het beste terecht voor lunch en waar voor diner?

Voor de echte fijnproevers biedt De L’Europe een ruim aanbod aan restaurants en bars. Onder leiding van Executive Chef Richard van Oostenbrugge – benoemd tot Chef van het Jaar 2014 door Gault&Millau – overziet hij samen met de brigades het twee Michelinsterren Bord’Eau Restaurant Gastronomique, het met een Bib Gourmand bekroonde Hoofdstad Brasserie, de zomerse hotspot van Amsterdam Hèt Terras en de authentieke Freddy’s Bar.

Lunch tip: The city’s best lunch deal in Bord’Eau Restaurant Gastronomique: een 3-gangen menu voor slechts €48,- per persoon inclusief amuses, exclusief dranken en indien gewenst binnen het uur geserveerd.

Diner tip: De creatieve en talentvolle Chef Alex Haupt introduceert smaakvolle gerechten die Amsterdam keer op keer blijven verrassen. Geniet van een schitterend 3-gangen menu voor slechts €37,- per persoon in het hart van Amsterdam direct gelegen aan de Amstel.

Wat maakt vergaderen bij De L’Europe zo uniek?

Bekend als een van de beste hotels in Amsterdam, beschikt De L’Europe over zeven speciale ruimtes allen voorzien van natuurlijk daglicht met elk een uniek karakter en ambiance. Vier van deze zalen hebben zelfs prachtig uitzicht over de Amstel. Met meer dan 600m2 aan vergaderruimte, speciaal samengestelde menu’s en een wijnlijst van wereldklasse is een onvergetelijk evenement gegarandeerd.

Wat ik echt heel bijzonder vind is ‘Bord’Eau sur l’Eau’. Voor een onvergetelijke ervaring heeft ‘Rederij Friendship Amsterdam’ samen met ons Michelin-sterren Restaurant Bord’Eau het concept ‘Bord’Eau sur l’Eau’ gecreëerd. Voor een groep van 12 tot 18 gasten, een Michelin-sterren lunch of diner op de luxueuze boot Dyos, is dit de ultieme manier om er een spraakmakend event van te maken, exclusief bij De L’Europe.

Kan je ons iets vertellen over De L’Europe wat nog niet zoveel mensen weten?

Wat veel mensen niet weten is dat Heineken International eigenaar is van De L’Europe. Dit is ook een van de redenen dat de authentieke Freddy’s Bar is vernoemd naar de wereldberoemde Alfred ‘Freddy’ Heineken. Ons hotel is een hotel met een unieke historie die je proeft zodra je binnen stapt.

Wat is jouw favoriete plek in het hotel?

Mijn favoriete plek in het hotel is de Johannes van Damkamer. Een mooie, ruime kamer met natuurlijk daglicht en een bijzonder verhaal. De Johannes van Dam Kamer doet denken aan een historische bibliotheek. De perfecte locatie voor bijvoorbeeld boekpresentaties, bedrijfspresentaties of een sfeervol diner. De kamer heeft houten boekenplanken met werken van beroemde Nederlandse schrijvers en een uniek handgemaakt ‘Delfts blauw’ vloerkleed.