Volledige naam: Marc Roebersenmarc-roebersen-postillion-amsterdam
Werkzaam bij: Postillion Convention Centre Amsterdam
Functie: General Manager
Levensmotto: Haal alles er uit wat erin zit!

Je bent jong en nu al manager van een TOP congrescentrum in Amsterdam. Hoe heb je dit voor elkaar gekregen ?

Ik ben vanaf mijn vijftiende werkzaam in de Hospitality, begonnen als afwasser en daarna een heleboel verschillende functies vervuld (en Hotelschool gedaan) om uiteindelijk op deze stoel terecht te komen. Ik ben bij gaan werken bij Postillion, een bedrijf wat jong talent kansen durft te bieden. Daarnaast gewoon hard werken, laten zien wat je je allemaal kan. Kennelijk sprak dit de directie aan. Ze hebben mij immers de kans gegeven om na dat ik onze vestiging in Bunnik 2 jaar heb aangestuurd, mij hetzelfde in Amsterdam te laten doen.

Het klinkt heel cliché, “gewoon hard werken”, dit betekent wel lange dagen en weinig vrije tijd. Daarentegen krijg ik daar ook een hoop voor terug, ik heb de mogelijkheid gekregen om leiding te mogen geven aan een fantastisch bedrijf als Postillion Amsterdam. Ik heb ook al vanaf mijn vijftiende de droom om een groot hotel te mogen aansturen, ik moet nog een jaar geduld hebben. Maar dan mag ik mijn droom realiseren echt te gek! Het is niet veel mensen gegeven om jongensdromen te laten uitkomen, ik kijk hier erg naar uit.

 

Het nieuwe Postillion Convention Centre Amsterdam is gelegen op een urban plek in Amsterdam, wat zijn de plannen rondom jullie congrescentrum?

Het zogenoemde Amstelkwartier waarin wij gelegen zijn, is een gebied dat vol in ontwikkeling is. Het eerste stuk is vlakbij het Amstelstation en is een hele leuke nieuwe woonwijk. Amstelkwartier was vroeger een groot industrieterrein maar lijkt nu de poort van Amsterdam te worden. Het is het laatste stuk van Amsterdam binnen de ring waar nog ontwikkeld kan worden. Het is dan ook niet gek dat in dit gebied alleen al de komende 2 jaar er 5 hotels bij komen.

Het is tien minuten van het centrum, maar toch goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Wij verwachten dat dit een echte hotspot wordt in de komende paar jaar. Een leuke omgeving met veel creative bedrijven van media tot it-startups, echt een omgeving waar ik veel energie van krijg.

 

Jullie hebben nu een winactie om jouw Dream Event te winnen. Hoe ziet jouw Postillion Dream Event eruit?

Ik ben laatst in de ziggo dome geweest met Richard Branson en Al Gore, echt knap hoe ze een evenement als dit in Nederland hebben kunnen wegzetten. Ik zou ook wel zo iets willen organiseren maar dan met bijvoorbeeld Elon Musk van o.a. Tesla en Mark Zuckerberg van Facebook en hun laten vertellen over hoe het is om een bedrijf te runnen van die grootte. Waarschijnlijk lastig om deze twee mannen naar Nederland te halen, maar het is niet voor niets mijn droomevent.

 

Kun je nog iets leuks vertellen over de toekomst van Postillion Hotels in Nederland?

Postillion Hotels streeft ernaar om te groeien naar 12 hotels, waarbij we zeker nog in andere grote steden in Nederland gaan vestigen. Wél met ruim aanbod van vergaderfaciliteiten zodat we over een paar jaar echt dé vergaderspecialist van Nederland zijn.

 

Wat moet iemand bijblijven na het lezen van bovenstaande vragen? Hoe moeten ze aan jullie terugdenken ‘o ja dat zijn die jongens die…’

Met veel lef € 30.000,- hebben weggegeven, maar daarmee wel de markt voorgoed hebben veranderd!

 

 

Postillion Convention Centre Amsterdam flexibel werken