• Yvonne van de Klaauw Pulitzer AmsterdamVolledige naam: Yvonne van der Klaauw
  • Werkzaam bij: Hotel Pulitzer Amsterdam
  • Functie: Director of Business Development
  • Levensmotto: “Leef vandaag!”

Wat is jouw favoriete plek in Hotel Pulitzer Amsterdam?

In het hart van het hotel ligt onze prachtige binnentuin verborgen, die zodra het weer het toelaat wordt omgetoverd tot een sfeervol terras. In de lente en zomer zijn de tuinen van Hotel Pulitzer een unieke plek om te ontsnappen aan de dagelijkse routine. In de zomer nodig ik hier graag relaties uit voor koffie, lunch of een wijntje. Een oase van rust middenin de hectiek van de 9 straatjes!

Wat is de grootste blunder die je ooit tijdens je werk maakte?

Tijdens een maandelijkse conference call van alle managers uit West Europa had ik niet door dat mijn telefoon niet op “mute” stond…Ik bestelde een heerlijke pizza bij mijn Italiaanse favoriet Paolo. Onze President gaf als comment “at least somebody is having a nice meal tonight” ….. Pas nadat ik verschillende mailtjes kreeg van mijn Nederlandse collega’s had ik door dat iedereen had mee kunnen genieten van mijn gesprek met Paolo de pizza specialist!

Heb je een tip voor diegenen die eens iets anders willen tijdens een vergadering?

Ja zeker! Varend vergaderen op onze boot “The Tourist”; een prachtige salon boot met een capaciteit van 10 personen. Ervaar de Amsterdamse grachten vanaf het water voor een unieke vergadering of maak een rondvaart tijdens de pauze om iedereen te inspireren.  De salonboot is een feest voor het oog met teakhout, koper, traditioneel karpet en versierd met marmer, leder en geslepen glas. In 1946 gebruikte niemand minder dan Winston Churchill de boot voor een tour door de Amsterdamse grachten.

Wat maakt Hotel Pulitzer Amsterdam zo bijzonder volgens jou?

Het Pulitzer is het enige hotel dat bestaat uit 25 grachtenpanden. Door deze unieke architectuur ervaren gasten hier een echte “Amsterdamse” beleving. Iedereen in het Pulitzer is trots om te werken voor het hotel en wil de gast een onvergetelijke ervaring meegeven. Wij proberen een echt residentie gevoel te creëren, zodat de gast het gevoel heeft thuis te komen na een lange dag in de stad of een vergadering.

Staat er nog iets nieuws op de planning bij jullie?

Ja! Wij zijn trots om het historische Hotel Pulitzer te renoveren en hiermee de schoonheid en elegantie van de grachtenpanden nog beter tot hun recht te laten komen. Het hotel zal door de renovatie een icoon in de stad blijven en een authentieke Amsterdamse ervaring bieden. De renovatie wordt in twee fases uitgevoerd. Tijdens de eerste fase wordt de Keizersgracht-zijde afgesloten en worden alle 80 kamers, meeting zalen, restaurant en de bar die zich hier bevinden gerenoveerd. Tijdens de tweede fase worden de huizen aan de Prinsengracht gerenoveerd en zullen in het najaar van 2016 heropenen met een nieuwe entree, lobby, kamers en lobby bar. Het hotel blijft open gedurende de renovatieperiode met minimale overlast voor onze gasten.  Begin 2016 een must om te bezoeken!