• Volledige naam: Willeke de Jong
  • Werkzaam bij: Hilton Worldwide
  • Functie: Sales manager International MICE
  • Levensmotto: “Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!”

Omdat je net begonnen bent bij Hilton ben je vast alle Hilton hotels in Nederland langs geweest. Welk hotel sprak je het meest aan en waarom?

Uiteraard ben ik bij de verschillende Hilton hotels langs geweest. Zelf heb ik de afgelopen jaren in Amsterdam gewoond en gewerkt waardoor ik vooral bekend ben met de Amsterdamse hotellerie. Echter heeft Nederland natuurlijk nog veel meer te bieden. Het leuke is dat ik nu via deze baan de kans krijg om te laten zien wat er allemaal is. Zo is het erg leuk om de verschillen te zien tussen de Hilton hotels.

Hilton Amsterdam is een legendarisch hotel, de eerste in Amsterdam van een internationale hotelketen. Gelegen in het hoofdstedelijke Oud-Zuid met een prachtige tuin voor een stijlvolle barbecue. In Soestduinen (regio Utrecht) ligt het Hilton Royal Parc Soestduinen, een heel andere type hotel vlakbij de bossen en duinen met diverse mogelijkheden voor evenementen tot 500 personen. Onder Hilton Worldwide vallen ook andere merken zoals Hilton Garden Inn, gelegen in Leiden aan de A44, naast Corpus waar men een ‘reis door de mens’ kan maken. Deze locatie is uitermate geschikt voor de kleinere zakelijke vergaderingen.

En niet te vergeten het Waldorf Astoria in Amsterdam gelegen aan een van de mooiste grachten van het land. Dit exclusieve hotel met een rijke historie welke je door het hele hotel terug vindt, is internationaal erg in trek voor bijvoorbeeld boardmeetings. Of wanneer je je meest gewaardeerde klanten even helemaal in de watten wilt leggen met een Afternoon tea in de fameuze Peacock Alley of een culinaire sensatie wilt geven in het Michelin sterren restaurant Librije’s Zusje. En natuurlijk is er ook nog het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, dat eind 2015 opent en het huidige hotel vervangt.

En welk hotel verraste je?

Hilton Rotterdam is een prachtig recent gerenoveerd hotel gelegen in het centrum van de stad met 254 kamers. Rotterdam is  internationaal gezien steeds interessanter voor onze MICE klanten. Deze moderne stad is in ontwikkeling en heeft steeds meer te bieden. Erg leuk is het om dit te combineren met Den Haag. Niet ver van elkaar gelegen maar een verborgen parel. In Hilton Den Haag (wat dit jaar haar vijfjarig jubileum heeft) vind je Pearl, het restaurant van het hotel, verwijzend naar het meisje met de Parel wat te vinden is in het prachtig gerenoveerde Mauritshuis. Beide hotels hebben conferentie faciliteiten tot 325 personen. De combinatie van deze hotels en steden was voor mij een verrassing. Dit hoor ik ook van klanten omdat je hier historie vindt, op cultureel vlak meerdere kanten uit kunt en je niet ver van het strand af bent voor een teambuilding activiteit of een Speedrit door de havens van Rotterdam.

Wat is de meest bijzondere ervaring die je hebt meegemaakt in jouw vak?

Het meest bijzondere vind ik dat elke dag anders is. Zoveel verschillende gasten welke de hotels aan doen uit diverse windstreken met ieder hun eigen wensen. Dat houdt iedere dag weer interessant en uitdagend. Onze taak is om deze gasten in hun wensen te voorzien en hun verwachtingen te overtreffen. Ik vind het leuk om met opdrachtgevers mee te denken, voor elke bijeenkomst zijn er één of meerdere doelen. En hoe kunnen we deze met behulp van de services die de hotels bieden nog sterker uitdrukken? Gaat het om teambuilding, creativiteit ontwikkelen of willen ze de deelnemers bedanken voor hun prestaties.

Je hebt voordat je bij Hilton kwam bij diverse top hotels gewerkt. Kun je een leuk verhaal over een beroemdheid met ons delen?

Ik zal niet ontkennen dat ik verblijven van een beroemdheid heb mogen meemaken, van popster tot koninklijke afgevaardigde. Maar in de hotellerie blijft het wel van belang privacy te waarborgen. Het leuke is dat beroemdheden ook maar mensen zijn en ieder zijn eigen wensen heeft. Wat ik zelf ook erg interessant vond is wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van zo’n verblijf. Je krijgt te maken met uitgebreide protocollen en security plannen waarbij zelfs politie eenheden betrokken zijn.

Om toch een tip van de sluier te geven: ik vond het bijvoorbeeld leuk om te zien dat als een beroemdheid veel fans heeft en zij allemaal in de regen staan te wachten buiten een hotel, er wel aan ze gedacht wordt. Deze beroemdheid bestelde warme pizza’s en liet die voor de deur van het hotel afleveren. Dat werd door de fans natuurlijk erg gewaardeerd!

We zijn allemaal natuurlijk heel benieuwd naar het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, wat wordt er zo bijzonder aan dit hotel?

De nieuwste aanwinst van Hilton in Nederland wordt inderdaad het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol, welke het huidige hotel vervangt. We zitten allemaal met smart te wachten tot de opening eind 2015. Het hotel met 433 kamers heeft een directe toegang van en naar de terminal van Schiphol, zo is het hotel te bereiken op slechts 5 minuten loopafstand. Het mooiste vind ik het design met de ‘diamant-vormige’ ramen, zodat alle kamers een andere lichtinval hebben. De uitstraling in het 42 meter hoge Atrium wordt ook fantastisch! Hier vind je bijvoorbeeld Bowery Restaurant, een Asian & Grill restaurant met drie open keukens. En ook Axis Lobby & Cocktail Bar, de gin bar van het hotel.

Daarnaast biedt het hotel ook de faciliteiten die je tegenwoordig van een hotel mag verwachten, zoals een spa, fitness en business center. Met de organische vormen door het hele hotel, ook in de 23 meeting ruimtes, met een maximale capaciteit van 640 personen in de Ballroom, maken het erg aangename ruimtes om in te verblijven. Ook bijzonder is de Vine Room, in deze private event ruimte voor 25 personen kunnen gasten en bezoekers alle facetten van de wondere wijnwereld ervaren. De Vine Room biedt de mogelijkheid voor exclusieve wijnproeverijen en private dining. Voor onze internationale gasten is het leuk om te zien dat er ook typische Amsterdamse details zoals de grachtengordel terugkomen door het hotel. Hoe en waar mogen jullie zelf gaan zien.

.

 

Hilton Hotels Amsterdam Schiphol Hilton Hotels Den Haag Hilton Hotels Rotterdam Hilton Hotels Waldorf Astoria Amsterdam