• Volledige naam: Wessel Ruijmgaart
    • Werkzaam bij: Restaurant De Kersentuin
    • Functie: Chef kok
    • Levensmotto: “Een dag niet gekookt…is een dag niet geleefd.”

Stefan van Sprang (signature chef) en Wessel Ruijmgaart (executive chef) weten wat magisch lekker is. De afgelopen jaren waren zij verantwoordelijk voor de dubbele Michelinster van restaurant ‘Aan de Poel’. Hun spannende signature dishes staan nu ook in aangepaste vorm op de kaart van Restaurant De Kersentuin. Zij serveren tussengerechten van 15 en 20 euro.

Wat kan men verwachten van Restaurant De Kersentuin?

Restaurant De Kersentuin is natuurlijk al meer dan 35 jaar een instituut. Een restaurant met een behoorlijke geschiedenis. Vorig jaar september hebben wij grondig gerenoveerd en ben ik samen met Stefan van Sprang de uitdaging aangegaan om van De Kersentuin dé nieuwe pek in Amsterdam Zuid te maken. We besteden veel aandacht aan culinair genieten en tegelijkertijd veel zakelijke mogelijkheden. In Restaurant De Kersentuin strijk je neer voor heerlijk casual dining op niveau met een gezonde dosis flair. Het restaurant heeft een frisse look met ronde booths, hoge tafels en een fantastische chefs table met direct zicht op de keuken.

Wat is jouw favoriete gerecht op de menukaart van Restaurant De Kersentuin?

Moeilijke vraag, omdat bijna al mijn gerechten favoriet zijn! Ik blijf constant nieuwe gerechten ontwikkelen, verrassend en puur zijn hierbij de kernwoorden. Er komt veel creativiteit bij kijken, het is elke keer weer een uitdaging om een prachtig nieuw gerecht te creëren. Mijn inspiratie haal ik uit mijn omgeving, ik hou alles in de gaten wat betreft culinaire trends. Daarnaast spar ik ook veel met Stefan. Stefan en ik hebben al jarenlang een intensieve samenwerking met elkaar. Dat werkt zo goed! Terugkomend op de vraag, de zacht gegaarde en gebakken kalfssukade met jasmijn is nu mijn favoriet!

 

Welk gerecht op de menukaart staat voor jou en waarom?

De gebakken zeebaarsfilet met baba ghanouche is een gerecht waar ik enorm trots op ben. Het is een zeer fris gerecht, mooie specerijen, vleugje citroen en met een heerlijke BBQ smaak. Stoer en fris tegelijkertijd!

Waar haal je je culinaire inspiratie vandaan?

Overal eigenlijk, veel uit de natuur – seizoensgebonden producten vind ik een feestje om mee te werken. Momenteel hebben we de Asperges Flamande 2016 met Pata Negra op de kaart staan. Een smaakexplosie ten top! Daarnaast staan wij bekend om ons servies. Elke gerecht wordt geserveerd op een ander bord. Dit komt ook mooi terug in het nieuwe logo van de Kersentuin. Samen met Stefan speuren we wat af om het ‘nieuwe bordje’ te vinden. In ons hoofd barst de creativiteit gelijk los. Welk gerecht past hier bij? Hoe gaan we dit presenteren? Etc.

Welke trends spreken je momenteel erg aan?

Een veel geziene trend is het serveren van kleine, lichte gerechten. Het standaard voor- hoofd- en nagerecht zie ik liever niet meer. Het gaat om proeven en ervaren met aandacht voor pure producten. En vooral genieten! Terug naar de basis met de technieken van nu. Wij serveren momenteel alleen tussengerechten – voor een diner adviseren wij 4 à 5 tussengerechten om de avond compleet te maken. Gasten ervaren een avond bij ons als culinair genieten, casual stoer met een snufje feestelijke flair!

Wat is het meest bijzondere gerecht dat je ooit hebt mogen maken in de keuken van De Kersentuin?

De geroosterde langoustines met groene Bloody Mary en filet American van tonijn. Een prachtig lente gerecht, fris en spannend! Ik ben een lente mens, het voorjaar geeft me weer een boost van inspiratie. Zo’n gerecht als deze vind ik daarom extra bijzonder.