• Volledige naam: Maaike-Ina RochaMaaike Ina
    • Werkzaam bij: Grand Hotel Amrâth Amsterdam
    • Functie: Sales Manager
    • Levensmotto: “Wish it, Dream it, Do it! ”

 

Aangezien je de sales doet voor alle Amrâth Hotels, welk van de hotels spreekt jou het meest aan?

Amrâth Hotels heeft 15 hotels verspreid door Nederland en ze hebben allemaal een eigen identiteit en uitstraling. Een paar hotels spreken mij het meest aan, bijvoorbeeld Grand hotel Amrâth Kurhaus. In oktober 2015 heeft Amrâth het Kurhaus aan het portfolio mogen toevoegen. Ik ben zelf aanwezig geweest bij de overname. Ik vond het erg indrukwekkend om dit mee te maken en bijzonder om te zien hoe het hotel is getransformeerd.

Amrâth Hotel DuCasque is een Boutique hotel met een unieke locatie aan het Vrijthof in het historisch centrum van Maastricht. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand en heeft mooie artistieke decoraties in de kamers verwerkt. Ik werk zelf in Grand Hotel Amrâth Amsterdam en dit is voor mij toch wel het meest bijzondere hotel omdat we in zo’n bijzonder pand zijn gevestigd, het Scheepvaarthuis. Je ziet nog veel elementen door het hele pand die refereren naar de scheepvaartmaatschappijen die hier 100 jaar geleden gevestigd waren. Het pand heeft een eigen verhaal en dit maakt een verblijf bij ons echt een unieke ervaring.

Het Grand Hotel Amrâth Amsterdam is gevestigd in het monumentale Scheepvaarthuis. Waar in het hotel vind je deze historische sfeer het meest terug?

Deze sfeer is door het hele hotel doorgevoerd. In enkele kamers zit onder andere glas-in-lood en originele houten lambrisering en kasten. Ook hebben alle kamers 4 meter hoge plafonds waardoor je veel daglicht in de kamers krijgt en prachtig uitzicht over de grachten van Amsterdam. Daarnaast kun je in het hotel vergaderen in de monumentale Beraadzaal, de zaal waar vroeger de Scheepsbaronnen vergaderden, deze zaal is nog volledig in zijn originele staat bewaard gebleven. Voorafgaand aan een diner kunnen we een feestelijk ontvangst met champagne onder onze glas-in-lood kap in de Van der Meij hal organiseren. Deze glas-in-lood kap heeft prachtige kleuren en je ziet hierin de zeven wereldzeeën, de sterrenbeelden en een sterrenhemel die gebruikt werd als navigatie terug in de tijd.

Wat is de leukste aanvraag die je ooit gehad hebt en waarom?

In de zomer hebben we een bruiloft mogen organiseren waarbij de gehele dag bij ons werd gehouden van ceremonie tot het feest. Het was een prachtige zomerse dag waarbij er een receptie is georganiseerd op ons dakterras. We konden uitpakken met bloemen en decoraties in het hotel waardoor het hotel er sprookjesachtig uit kwam te zien. Het was erg bijzonder om voor deze personen de mooiste dag van hun leven te kunnen verzorgen.

Heb je een leuke suggestie voor mensen die eens iets anders willen organiseren dan een sit-down diner?

Dat heb ik zeker; omdat Grand Hotel Amrâth Amsterdam gevestigd is in een monumentaal pand in de Amsterdamse School stijl waar vele details van bewaard zijn gebleven, is het leuk om met een groep formeel of informeel een walking diner door het pand te doen. In overleg wordt met de gasten de route door het pand bepaald, maar een zeer aan te raden volgorde is een welkomstdrankje met amuse in de prachtige Van der Meij hal onder de glas-in-lood kap, vervolgens een voorgerecht in de monumentale Beraadzaal, hoofdgerecht in restaurant Seven Seas, kaasplankje in onze Wijnkluis en een dessert in Rays Club.

Dit is slechts een idee en kan op allerlei manieren ingevuld worden. Per locatie zal er ook kort wat verteld worden over de geschiedenis. We hebben gemerkt dat gezelschappen het leuk vinden om op deze manier te dineren, zo hebben ze de gelegenheid om met iedereen te praten in plaats van alleen met de tafelgenoten die naast je zitten en daarnaast de verschillende locaties door het pand te bekijken.

Wat zijn de toekomstplannen van Grand Hotel Amrâth Amsterdam en de andere hotels waar we naar uit kunnen kijken?

Momenteel zijn we bezig met het treffen van de voorbereiding voor een uitbreiding van het hotel met ongeveer 45 kamers. Achter het hotel hebben we voor 25 auto’s valet parking, dat wordt in de toekomst een ondergrondse parkeergarage (blijft valet parking) en daarbovenop worden 45 kamers gebouwd. De officiële start van de bouw zal in maart 2016 zijn en de verwachting is dat de totale bouw 1 jaar zal duren.

Amrâth Amsterdam glas in lood

Amrâth Amsterdam Beraadzaal

Amrâth Amsterdam room