Volledige naam: Cato van den Bent
Werkzaam bij: Sheraton Amsterdam Airport & Conference Center
Functie: Sales Specialist
Levensmotto: Carpe diem

Jullie zitten op Schiphol, wat doet dat met de dynamiek in het hotel in vergelijking tot een hotel in de stad?

In het Sheraton Amsterdam ontvangen we voornamelijk veel internationale zakengasten die op zoek zijn naar een kort verblijf of een event locatie op Schiphol voor voornamelijk één of twee daagse meetings. De collega’s in het hotel zijn goed ingespeeld op last minute verzoeken en weten hoe ze ondanks het korte gastencontact een waardevolle service kunnen verlenen. Daarnaast is de luchthaven Schiphol een dynamische werkomgeving dat in constante ontwikkeling is mede door de uitbreiding van bedrijven die zich op de luchthaven vestigen.

Jullie hebben een prachtig modern vergadercentrum. Vertel!

Ons conference level is gerenoveerd eind 2014 en hierbij hebben wij een extra zaal en een nieuw vast buffet gecreëerd op de begane grond. Een grote variëteit aan eten en drinken is de hele dag door beschikbaar in de ruime en energieke omgeving van het buffet zodat gasten met nieuwe inspiratie verder kunnen met hun vergadering of evenement. Tevens hebben wij in 2015 opnieuw gerenoveerd en hebben wij dezelfde stijl van het conference level doorgevoerd bij de renovatie van de receptie.

En dan ook nog een nieuw restaurant en een vernieuwde club lounge..

Sinds september 2016 hebben wij inderdaad een nieuw restaurant, Stripes. Stripes serveert perfect gegrilde steaks en verse vis met onze eigen unieke kruidenmix, rechtstreeks van onze topkwaliteit houtskolen grill. De natuurlijke, warme lichten en lokale details reflecteren de Nederlandse landschappen en cultuur. Daarnaast hebben we ook THE GATE, onze hotelbar en de club lounge gerenoveerd. De club lounge is nog groter dan voorheen, door twee hotelkamers bij de ruimte te voegen. Met deze verandering is de club lounge geschikt om het groeiende aantal loyale gasten van Marriott International te verwelkomen.

Op welke plek in het hotel heb je het beste uitzicht over Schiphol?

Het beste uitzicht op de landingsbanen van Schiphol heb je vanuit onze clublounge en Schiphol Plaza is verder prachtig te zien vanuit al onze Suites.

Wat is de grootste blunder die je ooit hebt gemaakt in jouw werk?

In één van mijn eerste weken bij Starwood heb ik een keer één van de hotel eigenaren aangezien voor een hotel gast en hem helemaal begeleid door het hotel. Ik heb hiermee uiteraard wel meteen mijn kwaliteiten kunnen tonen aan de eigenaar 😉