• Volledige naam: Sylvia Baarssylvia-het-nut-en-pand-betuwe
    • Werkzaam bij: Het Nut en Pand Betuwe
    • Functie: Commercieel Directeur
    • Levensmotto: Genieten!

Wij zijn weg van jullie locaties, maar vast niet iedereen kent jullie. Dus vertel!

We hebben twee prachtige historische locaties met een moderne en industriële inrichting die we exploiteren voor vergaderingen, trainingen, evenementen en (kook)workshops. Het Nut is een locatie die zeer geschikt is voor grotere groepen vanaf 20 tot 80 personen en waar je heel goed uiteen kunt gaan in subgroepen. Vaak beginnen onze klanten plenair en dan treffen we onze gasten daarna door het hele pand aan. We bieden dan ook altijd exclusiviteit aan in Het Nut.

Pand Betuwe is onze tweede locatie en is geschikt voor groepen tot 20 personen voor vergaderingen en trainingen of voor kantoor voor een dag. Pand Betuwe is pas net gestart als vergaderlocatie. We zijn hiermee gestart nadat we de vraag kregen om een productlancering te organiseren voor een nieuwe lijn sportschoenen. We hebben de locatie toen volledig omgebouwd en gerestyled passend bij het merk. Dat was voor ons een start om meer te doen met ons kantoorpand en het alleen in te zetten voor vergaderingen, trainingen en events.

We zetten onze locaties graag flexibel in en denken mee met de opdrachtgever. De panden zijn in ons eigendom waardoor we zeer flexibel zijn over de inzet ervan. Beide locaties liggen zo goed als naast elkaar in Beesd, een mooi dorpje in Midden Nederland, 20 minuten ten Zuiden van Utrecht.

Jullie bieden ‘bijeenkomsten met een bite’. Dat klinkt spannend, wat houdt het precies in?

Bij Het Nut is onze keuken letterlijk het hart van de zaak. Onze chefkok bereidt hier de heerlijkste breaks, lunches, diners en walking dinners voor. Of als afsluiting van een bijeenkomst nog een inspirerende (kook)workshop? Dat noemen we dus bijeenkomsten met een bite!

Hoe zijn jullie op de namen ‘Het Nut’ en ‘Pand Betuwe’ gekomen? Zit hier een betekenis achter?

De naam Het Nut is een korte benaming van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Dit is een landelijke vereniging die nog steeds bestaat en werd opgericht in 1784. Het Nut stelt zich ten doel het welzijn van individu en gemeenschap te bevorderen. Nutsscholen en Nutsspaarbanken zijn de meest bekende activiteiten.

In 1862 werd Het Nut ook actief in Beesd. Dit jaartal is nu nog te lezen in de gevel en herinnert aan deze start. Eerst vestigde zich in Het Nut de spaarbank. De oude kluis die nog steeds een plek heeft in het pand is hiervan een stille getuige. In 1887 werd het pand tot bewaarschool (tegenwoordig de kleuterschool) verbouwd. De naam Het Nut komt daar dus vandaan.

De naam van Pand Betuwe daarentegen is gebaseerd op de omgeving, de Betuwe!

Wat zijn de mogelijkheden voor meetings in combinatie met een activiteit bij jullie?

Een lange dag vergadering ontspannend afsluiten met een kookworkshop is een heerlijke combinatie. We hebben verschillende workshops ontwikkeld binnen Het Nut. Van een tapas workshop, tot vergeten groenten of zelfs een out of the box kookworkshop. Ook leuk om te doen is een barista workshop waarmee je de mooiste en lekkerste cappuccino’s leert maken of wat dacht je van een wijn- of olie en azijnproeverij?

Wat was voor jou het leukste evenement dat je ooit hebt mogen organiseren?

Zelf werk ik pas sinds begin 2016 bij Het Nut en Pand Betuwe dus zoveel heb ik heb nog niet meegemaakt. Maar afgelopen mei hebben we voor een klant echt mogen uitpakken. Onze gasten werden ontvangen op onze binnenplaats met een heerlijk aperitief waarnaar ze konden kiezen uit 3 verschillende workshops (chocolade-, barista- en een big green egg workshop). Tussendoor serveerde onze chef-kok verschillende huisgemaakte amuses en na de workshops zijn de gasten aan tafel gegaan voor een 5 gangen menu met bijpassende wijnen. De locatie werd ingezet voor waar we zo goed in zijn…. die bite!