Het is alweer november! De zomer is nu echt voorbij. Als we terugkijken zien we onszelf met een wijntje op een terras, met een bootje op het water of slenterend zonder doel over een boulevard. Nu zijn de eerste heftige stormen alweer voorbij geraasd en het wordt kouder. Het is duidelijk; de winter laat niet lang meer op zich wachten en we gaan met rasse schreden op weg naar december.

Ook deze tijd heeft veel moois. Veel gezelligheid, de warmte van de haard en van de mensen om ons heen waar we van houden. Maar december is ook de periode van nadenken over goede voornemens. Gaan we komend jaar aan de slag met het lang uitgestelde opknappen van het huis? Nemen we ons voor onze vrienden wat vaker op te zoeken of proberen we wat overtollige kilo’s kwijt te raken?

Een jaarlijks terugkerend ritueel dat de meesten van ons niet willen overslaan. Gewoon omdat een jaar zonder goede voornemens toch een beetje voelt als een jaar waar je al bij voorbaat geen zin in had. Wij nemen ons dus waarschijnlijk weer van alles voor. En als wij dan volgend jaar, ergens rond maart, tot de conclusie komen dat het anders is gelopen genieten we gewoon van alles wat op ons pad komt. We genieten van ons huis, al kan het een opknapbeurt gebruiken, we genieten van onze vrienden, als zouden we ze vaker willen zien. En we genieten van wie we zijn, een kilo te veel of niet. Volgend jaar is er immers weer een jaar…en die begint gewoon weer met goede voornemens.

 

Afbeeldingsresultaat voor loesje ik recycle gewoon mijn goede voornemens van vorig jaar