De zomer in Nederland is heerlijk! De zon schijnt (meer), de mensen zijn vrolijker en er is van alles te doen! Bewaak jij het kantoor deze zomer terwijl collega’s op vakantie zijn? Geniet dan in jouw vrije tijd van al het moois dat Nederland te bieden heeft. Meteen een mooie manier om inspiratie op te doen voor komende evenementen! Onderstaande steden en plekken zijn het ontdekken meer dan waard, zodat je uit eigen ervaring de perfecte plek kiest voor de volgende vergadering of training.

 

Geweldige steden om te bezoeken

– Amsterdam bezoeken is altijd een goed idee. In de zomer kun je de stad heerlijk vanaf de grachten ontdekken.
– Utrecht voelt gemoedelijk en kleinschalig. Je kunt hier eindeloos langs de grachten dwalen en de meest knusse restaurants en winkels vinden.
– Den Haag staat natuurlijk bekend om de politiek, maar je bent ook zo op het strand van Scheveningen.
– Groningen is perfect voor een stadswandeling doordat het centrum grotendeels autovrij is. Door de vele studenten bruist de stad.
– Hanzesteden: Harderwijk, Elburg, Hasselt, Kampen, Zwolle, Hattem, Deventer, Zutphen, Doesburg. Allen uniek met bijzondere gebouwen en mooie natuur.
– Breda ademt gezelligheid en historie. Door de kunstacademie is er ook veel kunst te vinden.
– Maastricht is net even anders dan andere steden. Je geniet hier natuurlijk van de Bourgondische keuken, gastvrijheid en cultuur.
– Rotterdam is de afgelopen jaren enorm veranderd. Er zijn veel restaurants en winkels bijgekomen om te ontdekken. De Markthallen zijn zeker een bezoekje waard.

 

Activiteiten deze zomer

– World Cinema Festival op 12, 18 en 19 augustus. Gratis kijken naar films in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam.
– In het Museumpark in Rotterdam kun je elke avond van 9 tot en met 27 augustus kijken naar bijzondere films.
– Op 11, 12 ,17, 18 augustus vindt het Vuurwerkfestival plaats in Scheveningen. Naast vuurwerk zijn er ook muziekoptredens en activiteiten.
– Grachtenfestival van 11 tot en met 20 augustus in Amsterdam. Met als hoogtepunt op 19 augustus het Prinsengrachtconcert.
– Bij Futureland op de Tweede Maasvlakte vlakbij Rotterdam, vind je een drooglegging van het land, de haven en vondsten uit de bodem van de zee.
– Een dagje toerist in eigen land en ontdek Volendam, Edam en Marken.
– Er zijn diverse zomertentoonstellingen in het Rijksmuseum