• Volledige naam: Roy BeentjesRoyBeentje blooming hotel Bergen
    • Werkzaam bij: blooming hotel Bergen
    • Functie: Supervisor Hospitality Business
    • Levensmotto: Onze Tai Chi leraar zegt altijd: “Je oogst, wat je zelf hebt gezaaid”.

Jullie noemen jezelf ‘het leukste hotel van Nederland’. Overtuig ons, waarom zijn jullie dit?

Dit is voor ons meer een interne ambitie. We hebben met elkaar afgesproken er alles aan te doen de gast een speciaal gevoel te geven. Dit geldt uiteraard voor zowel onze leisure- als business gasten. Zelf streef ik vanuit mijn rol er naar, om bijvoorbeeld van elke trainer/facilitator te weten hoe zij hun koffie drinken.

Daarnaast beschikken wij naast blooming hotel en blooming landgoed Het Hof nu ook over ons eigen strandpaviljoen blooming beach. Hierdoor zijn we in staat onze gasten op drie verschillende plekken in Bergen en Bergen aan zee te prikkelen, te inspireren en in de watten te leggen.

Nu we de kans hebben het te vragen, waarom schrijf je ‘blooming’ zonder hoofdletter?

blooming is een werkwoord vanuit het Engels vandaar geen hoofdletter. Tevens staat in ons logo blooming zonder puntje op de “i” geschreven: dit zetten we er graag samen met onze gasten op.

Recent zagen we een foto voorbij komen van jullie chefkok die de honing uit jullie eigen tuin haalde. Verbouwen jullie meer dingen zelf?

Jazeker. blooming landgoed Het Hof, onze tweede vergader- en evenementenlocatie, beschikt over een biologische moestuin zo groot als een voetbalveld. Ieder jaar worden hier ongeveer 70 soorten groenten, kruiden en aardappelen ingezaaid en geoogst. In deze tuin werken we samen met onze collega’s van Scorlewald, onderdeel van de Raphaëlstichting, waar mensen met een beperking werkzaam zijn.

De oogst van de tuin wordt verwerkt in de keukens op onze verschillende locaties. In de ochtend geoogst en ’s avonds al op je bord. Op Het Hof is het ook mogelijk om met groepen een kookworkshop te organiseren. De kans is groot dat je je eigen, zelf geplukte boontjes moet doppen.

Wat zijn de mogelijkheden voor meetings in combinatie met een activiteit bij jullie?

Dat is bijna te veel om op te noemen. We kunnen de meeting combineren met een boswandeling obv de boswachter. De eerder genoemde kookworkshops kunnen we combineren met wijnproeverijen. Regelmatig boeken we voor onze groepen een yoga of Tai Chi leraar om de dag ontspannen te beginnen. We kunnen onze gasten koppelen aan lokale kunstenaars voor een workshop, Bergen is tenslotte een kunstenaarsdorp.

Op blooming beach organiseren we in eigen beheer onze blooming beach games met onderdelen als bubbel voetbal, beachvolleybal en discgolf. Maar het kan ook meer gericht zijn op de mind tijdens de blooming brains games waarbij teambuilding een belangrijke rol speelt.

Daarnaast werken wij samen met organisaties die bijvoorbeeld mountainbike clinics verzorgen op het bekende mountainbikeparcours hier om de hoek in Schoorl, raften in de branding bij blooming beach, skiën op de skibaan, Il primo, gelegen naast het hotel. Uiteraard verhuren we fietsen waarmee alle drie de locaties prima te bereiken zijn.

Maak de volgende zin af: ‘blooming hotel Bergen is in 2020..’

…helemaal klaar voor de nieuwe manier waarop (zakelijk) gasten bijéén wensen te komen.