Iedereen heeft wel van die momenten waarop de motivatie even iets minder is. Nu het zonnetje weer meer gaat schijnen en de tijd er aan zit te komen van de lange weekenden door de feestdagen in mei, kun je wellicht wat tips gebruiken om jezelf extra te motiveren op werk. Daarom onze 5 tips om je motivatie hoog te houden op kantoor!

Computer

De meeste mensen kijken op kantoor het grootste gedeelte van de dag tegen hun computer aan. Dit is dus de perfecte plek om een stukje motivatie te planten! Pas bijvoorbeeld je achtergrond aan naar een mooie foto van de stad waar je een volgende city trip heen gaat, het land waar je op vakantie gaat of van iets anders waar je heel veel zin in hebt. Een motiverende spreuk plakken op het onderste randje van je beeldscherm werkt ook geweldig.

Bewegen & Naar buiten

Sport in de ochtend! Mocht het lukken om voor het werken te sporten, dan is dit waarschijnlijk de beste motivator. Bij lichaamsbeweging komt er endorfine vrij, het stofje dat verantwoordelijk is voor het geluksgevoel. Beter kun je je dag niet beginnen! Je kunt natuurlijk ook een wandeling maken tijdens de lunch, om lekker even te bewegen én de buitenlucht op je in te laten werken.

Eten

Bij ons op kantoor worden we vooral héél blij van lekker eten. Verwen jezelf dus eens op een heerlijke gezonde lunch, waar je al blij van wordt als je eraan denkt. Extra voordeel van een heerlijk gevulde salade versus de boterham met kaas of ham, is dat je de middag minder tot geen last zult hebben van energiedips. Wel zo fijn als je de motivatie hoog wilt houden.

Positiviteit

Dit klinkt voor de hand liggend, maar zoek de positiviteit op. Je kent ze wellicht wel: collega’s die het altijd druk hebben en zuchtend de dag doorkomen. Laat deze klagers even een dagje links liggen en trek naar de positieve collega’s die veel grapjes maken en enthousiast zijn. Positiviteit werkt aanstekelijk én is nog gezellig ook.

Omgeving

Maak van jouw werkplek een inspirerende omgeving. Hang een mooi schilderijtje op, zet de ramen open en kies voor een paar kleuraccenten. Het is moeilijk om gemotiveerd te blijven als je in een donker hok zit. Zet muziek aan waar je vrolijk van wordt en zet een paar planten neer die goed zijn voor de motivatie en creativiteit. Werk je met flexplekken? Plant onder de arm en kies de plek met het meeste daglicht en mooiste uitzicht 😉

Boeken tips

Als bonus een aantal boekentips. Als je deze boeken uit hebt denk je zeker: ik ga ervoor!
Awaken the Giant Within – Anthony Robbins
The 7 Habits of Highly Effective People – Stephen R. Covey
How to Win Friends & Influence People – Dale Carnegie
Eat that Frog – Brian Tracy
Je ongekende vermogens – Anthony Robbins
Getting Things Done – David Allen