Project Description

Vijftig jaar ondernemen Zuidoost

Op 25 november 2018 is het 50 jaar geleden dat de Bijlmer geboren werd. Ondernemerschap was vanaf de eerste dag een drijvende kracht in de levendige en veelzijdige buurt. Daarin speelde de VAZO een belangrijke rol: deze actieve ondernemersvereniging vertegenwoordigt al ruim 30 jaar de belangen van de ondernemers in Zuidoost en langs de Amstel. Om de verbondenheid, het ondernemerschap en de zakelijke bloei van Amsterdam Zuidoost te vieren, initieert de VAZO een bijzonder boek: Bijlmer Business.

BIJZONDERE PORTRETTEN

In Bijlmer Business portretteren we elke deelnemende ondernemer met een hoogwaardig fotoportret en zijn of haar unieke persoonlijke verhaal. Daarnaast richten we de lens ook op de omgeving en belichten we 50 jaar ontwikkeling in Zuidoost. Het geheel is een lofzang op het ondernemerschap in deze dynamische buurt van Amsterdam.

LES 1

Renée de Winter heeft een mateloze fascinatie voor hotels. Inmiddels heeft ze er duizenden gezien, maar ze voelt het nog altijd zodra ze er eentje binnen stapt. Dan gaat de hartslag iets omhoog, dan wordt ze alerter, frisser, wakkerder. De levendigheid, de sfeer, de spanning: een hotel is een micro-universum waar altijd iets gebeurt. En waar de tijd nooit stil staat.

Ze maakte van hotellerie haar vak. Ging naar de hotelschool en maakte carrière als salesmanager bij een internationale hotelketen. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf. Ze ontwikkelde een online tool waarmee ze hotelkamers en -faciliteiten verhuurt aan personen en bedrijven. Ze werkt veel in en rond Zuidoost, waar de hotels goed zijn en de faciliteiten hoogwaardig. De reden waarom internationale reizigers en congresbezoekers het gebied steeds beter weten te vinden, niet in de laatste plaats door het enthousiasme van De Winter en haar team.

Haar succes groeide, de fascinatie voor hotels bleef. Inmiddels heeft ze alles gezien en alles meegemaakt. In hotels gebeurt veel wat het daglicht niet kan verdragen. Ze zou er een boek over kunnen schrijven. Maar helaas voor u (en gelukkig voor al die voetballers, artiesten en business leaders) doet ze dat niet…

Les 1 op de hotelschool: je gaat veel horen en nog veel meer zien, maar je gaat altijd zwijgen.

HMC Reservations helpt bedrijven en particulieren bij het zoeken en boeken van hotels, vergaderlocaties en congresfaciliteiten.

Renée de Winter

Directeur en Eigenaar HMC Reservations

Dit artikel is onderdeel van de publicatie “Vijftig jaar ondernemen in Zuidoost” door Peter Sabelis in samenwerking met VAZO directeur Huib van Santen
Bekijk het hier

INKIJKEXEMPLAAR

Share This Story, Choose Your Platform!